Uw momentsleutels laten kalibreren & valideren?

Kalibreren en valideren voor VCA & ISO-certificeringen

Volgens EN, NEN en ISO normeringen

Met behulp van mijn mobiele werkplaats verzorg ik uw kalibratie en validatie van momentsleutels en lasapparatuur.  Dit volgens de normeringen ISO 6789, NEN-EN-IEC 60974-14 | NEN-EN-1090 die eraan bijdragen dat u uw VCA en / of ISO-certificering behoudt. Tijdens de jaarlijkse keuringen worden kleine reparaties gelijk uitgevoerd. Voor grotere reparaties bestel ik in overleg de benodigde onderdelen. 
momentsleutel-kalibreren-vca-iso

Momentsleutel kalibreren, valideren & certificeren (ISO 6789)

Voor de normering van momentsleutels volgens ISO 6789, worden uw momentsleutels getest op 20%, 60% en 100% van de maximaal instelbare waarde. Het kalibreren en valideren behoord tot de standaard service van Thoen Engineering. Eventueel kunnen momentsleutels ter plaatse worden gejusteerd.

Verplichte stappen periodieke kalibratie & validatie momentsleutels

  1. Visuele inspectie
  2. Fysieke test
  3. Aanbrengen ID-nummer
  4. Stickeren & certificering

Lasapparatuur kalibratie, validatie & certificeren (IEC 60974-14)

Ik kalibreer lasapparatuur volgens de huidige norm NEN-EN-IEC 60974-14 waarmee u kunt voldoen aan de NEN-EN-1090 norm. Het is mogelijk klein onderhoud uit te voeren aan uw lasapparaat, zoals sluitdelen, kabeloog of massaklem vervangen. De standaardeigenschappen, waarden en methoden van uw lasapparatuur worden vergeleken en gecontroleerd met specificaties van de leverancier.

Verplichte stappen periodiek kalibratie & validatie lasapparatuur

  1. Visuele inspectie
  2. Fysieke test / loaden
  3. Aanbrengen ID-nummer
  4. Stickeren & certificering

Uw plicht als werkgever m.b.t. ISO 6789 | NEN-EN-IEC 60974-14

Als gecertificeerd bedrijf bent u verplicht uw momentsleutels volgens de norm ISO 6789 periodiek te laten inspecteren, kalibreren, valideren en certificeren. 

Volgens NEN-EN 1090 moet uw lasapparatuur jaarlijks gekeurd en gecertificeerd worden. NEN-EN-IEC 60974-14 is de normering voor kalibreren, valideren en certificeren van uw lasapparatuur. Na certificering voldoet u aan deze gestelde norm.

ISO 6789 en IEC 60974-14 zijn betaalbare en efficiënte manieren om te voldoen aan uw wettelijk bepaalde ARBO-verplichtingen en tegelijkertijd uw ISO-certificering te behouden. Neem contact op voor meer informatie.

Michäel Thoen engineering

Ik denk in oplossingen

Ik weet dat uw werkzaamheden altijd doorgaan

Ik ga pas weg als alles in orde is en u weer verder kunt

Contactgegevens

+31 6 51 34 92 56

Thoen-engineering-Lid-koninklijke-metaalunie

Vraag een gratis offerte aan of neem contact op